הקישואים העגולים הם שידרוג מופלא של הקישוא הבהיר!
עסיסיים, יפיפיים, מלאי פוטנציאל.
עסיסיים, יפיפיים, מלאי פוטנציאל.
טיפול אישי -
כל קישוא [7 במספר] מרוקנים קוטמים ראשו [לא לזרוק] ומרוקנים את קרביו לתוך קערית. את מה שסובב את חיבור הגבעול שחתכנו, קוצצים לצלוחית נפרדת ושומרים למילוי. עוד קוצצים פלפלים צבעוניים [אדום, כתום, צהוב] ובצל וביחד עם הקישוא שהכנו מטגנים קלות על מחבת. מוסיפים עגבניה גדולה קצוצה, כוס אורז, פטרוזליה ומעט שמיר ומערבבים.
מתבלים במלח, פלפל ומעט פפריקה מתוקה. ממלאים כל קישוא עד 3/4 מעמקו ומסדרים אותם בסיר רחב על מצע שמן זית. את האורז שנשאר ואת בשר הקישואים שהוצאנו מפזרים מעל. זורים שוב מלח גס, פלפל ופפריקה מתוקה ואפשר גם בצל שטיגנו מראש.
על הכל יוצקים מים רותחים [להקפיד שיכנסו גם לתוך הקישוא], מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך זמן ממושך לריכוך מלא של הקישוא ובישול מלא של האורז. מדי פעם אוספים מהרוטב ויוצקים לתוך הקישואים...אם חסר טעם ברוטב אפשר להוסיף מעט אב' מרק עוף [!] מומסת ו/או רסק עגבניות.
כשמוכן פותחים וממשיכים בישול תוך אידוי עודפי הנוזלים.
כל קישוא [7 במספר] מרוקנים קוטמים ראשו [לא לזרוק] ומרוקנים את קרביו לתוך קערית. את מה שסובב את חיבור הגבעול שחתכנו, קוצצים לצלוחית נפרדת ושומרים למילוי. עוד קוצצים פלפלים צבעוניים [אדום, כתום, צהוב] ובצל וביחד עם הקישוא שהכנו מטגנים קלות על מחבת. מוסיפים עגבניה גדולה קצוצה, כוס אורז, פטרוזליה ומעט שמיר ומערבבים.
מתבלים במלח, פלפל ומעט פפריקה מתוקה. ממלאים כל קישוא עד 3/4 מעמקו ומסדרים אותם בסיר רחב על מצע שמן זית. את האורז שנשאר ואת בשר הקישואים שהוצאנו מפזרים מעל. זורים שוב מלח גס, פלפל ופפריקה מתוקה ואפשר גם בצל שטיגנו מראש.
על הכל יוצקים מים רותחים [להקפיד שיכנסו גם לתוך הקישוא], מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך זמן ממושך לריכוך מלא של הקישוא ובישול מלא של האורז. מדי פעם אוספים מהרוטב ויוצקים לתוך הקישואים...אם חסר טעם ברוטב אפשר להוסיף מעט אב' מרק עוף [!] מומסת ו/או רסק עגבניות.
כשמוכן פותחים וממשיכים בישול תוך אידוי עודפי הנוזלים.