קישואים ממולאים בקינואה

לאחרונה התחילו מוכרים, אצל הירקן, מגש קלקר ועליו מסודרים קישואים קטנטנים שרוקנו מתוכנם ביד מיומנת. בפעם הראשונה שמלאתי כאלו נוכחתי שאין זה פשוט לדחוף לצרות רחמם גרגרי אורז. הפעם, בעצת רועי השף הצעיר, הלכתי על מילוי קינואה באפיה איטית בתנור, כדי לדמות בישול על פתליה.
יצא עדין ונמוח.

25 קישואים קטנים מרוקנים
2 בערך כוסות קינואה לא מבושלת
בצל בינוני קצוץ למילית
2 בצלים גדולים [לבן וסגול] לריפוד המחבת
עגבניה בינונית קצוצה למילוי הקישואים
עגבניה גדולה לכיסוי
זר פטרוליזיה
כמה שיני שום
שמן זית או קנולה

רגע לפני שנאכל

הכנה -
בצל לבן/סגול בינוני קצוץ
קישוא אחד [אפשר מהמחוררים] קצוץ
לטגן קלות ואז להוסיף3 שיני שום קצוצות
עגבניה גדולה קצוצהפטרוזליה חצי צרור קצוץ קטן
לערבב עוד דקותיים ולשפוך לקערה בה שמנו 2 כוסות קינואה לערך. לערבב ולטבל במלח גס ופלפל גרוס.

מעגלי קישואים ממולאיםלשמן היטב מחבת רחבה בעלת שוליים מוגבהים, ולרפד במצע של בצלים חתוכים גס. על מיטת הבצלים נסדר במעגל את הקישואים הממולאים. בבקשה לא לדחוס ולא למלא עד הסוף כדי לתת אפשרות לבישול מלא של הקישוא ושל המלית.

כשכולם מסודרים יפה, מפזרים עליהם את יתרת הקינואה [אם יש], את פנים הקישואים אם חוררתם אותם לבד, וכן את יתרת הפטרוזיליה עם גבעוליה [כך קל להוציאה בהגשה]. על הכל נניח פרוסות עגבניה, לשמירת הרטיבות, ונפזר מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית.

בנתיים,
להרתיח מים ולחמם התנור ל- 170 מעלות.

ודאו שהמחבת שבחרתן.ם כשירה להכנס לתנור. רגע לפני, נעמיד אותה לדקותיים על הכיריים, כדי לטגן מבלי לחרוך את מרבד הבצלים. לצקת מים רותחים עד גובה הקישואים, לכסות ולהכניס לתנור בטמפרטורה נמוכה [170 בערך] לשעה לפחות או עד שמוכן.


עוד מתכוני ממולאים -
פרחי קישואים ממולאים 
קישואים עגולים במילוי צמחוני 
עלי גפן ממולאים נוסח נעמי ליס-מיברג 
פלפלים ממולאים של נעמה מרגיל


לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה