צלחת סתיו

הסתיו אמנם חלש בפירות אבל מביא איתו אחלה ירקות. על מגש אחד מככבים גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות כתומות, תפוחי אדמה קטנים צהובים, זוקיני ירוקים, פטריות שמפניון לבנבנות וחומות וטבעות בצל סגול שמפאת מחסור במקום נח על התפ"א. כשהירק טרי, יעני לא מהמרכולים שמאכסנים ארגזי ירקות שבועות רבים במקררים, הוא לא צריך הרבה כדי להיות יאמי. כל מה ששמתי פה זה ...

על כל הכבודה זילפתי שמן זית ומלח גס בנדיבות וכן -
על הגזרים - ענפים קטנים של רוזמרין
על תפוחי האדמה - טימין טרי קצוץ
על הזוקיני מוללתי אורגנו יבש
על הבטטות ציירתי בזילוף של סילן
ואת הפטריות כיבדתי בנגיעה של פלפל שחור.
וככה, כל הכבודה נכנסה יחד לתנור [250 מעלות], בחברותא,
כחצי שעה או ליתר דיוק עד שהגזר ותפוחי האדמה היו רכים דיים.
אחרי ...לפני...










חדות אבחנה יזהו שהיה גם אספרגוס בארוחה שהוכן גם הוא באותה דרך [שמן זית, מלח גס ונגיעה בלסמי] בטוסטר אובן במשך כעשר דק בלבד. הסטייק הוא תוספת למנת הירקות המהממת!

עוד מתכונים של סתיו -
סלט הסתיו, שרי, גבינה ורימונים או סלט ירקות עם שעועית
וגם, מחשבות סתיו 2020
לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה