עוגת שוקולד אולטימטיבית*

במשך שנים רבות הייתה העוגה הזו הבחירה של בני ליומולדתו. מתישהו היא נשכחה וחזרה בכל עוז רגע לפני טיסתו לחו"ל עם כל הסדקים ורעידות האדמה המאפיינות אותה והטעם השוקולדי העז והמיוחד שלה. לא ככל העוגות!

מתכון העוגה הגיע לידי כשבביקור בפריז לפני כעשרים שנה ארחנו לארוחת ערב במסעדתו של דודי כמה מחבריו לעבודה של אישי, אחת מהן שוקוהולית רצינית. לקינוח היא הזמינה מנה שנקראה La Folie Du Chocolat, צלחת ענקית שכל חמשת המעדנים שהיו עליה הכילו שוקולד. המנה המיוחדת נרקחה על ידי דודתי מאיה שהייתה הקונדיטורית במסעדה. הבחורה התרגשה עד דמעות מהמנה שקיבלה ולא מיהרה לשתף אותנו בתכולתה אלא רק בגניחות וקולות ההנאה שהפיקה מגרונה. כשיצאנו משם היא השביעה אותי שאשיג לה את המתכון וכך הרווחנו כולנו.

500 גרם שוקולד מריר רצוי מעל 60% קקאו
200 גר' חמאה
להמיס על אדים בסיר כפול.

9 ביצים (!!!) בחום החדר, מופרדות: החלמונים בקערה גדולה והחלבונים בבינונית.
את החלמונים יש להקציף עם 200 גר' סוכר [מוסיפים בהדרגה] עד קבלת קצף קטיפתי ובהיר
את החלבונים להקציף ללא סוכר [כדרכם של הקונדיטורים הצרפתיים]

לתוך החלמונים המוקצפים מערבבים את החלבונים והשוקולד המומס בעדינות כדי לא לפגוע באויר שנאגר במוקצפים.
מחממים תנור לחום בינוני נמוך [כ-180 מעלות] ואופים לאט ובזהירות שכן יש לעוגה נטייה להשרף. ברגע שהאמצע של התבנית יבש יודעים שהעוגה מוכנה. לאחר הוצאתה הציפוי העליון ניסדק [נראה כמו באוניז] ושוקע מעט.
אימון צבאי, עוגת יומולדת לחייל שלוש דרכי התמודדות עם הקריסה: 
האחת, להתעלם! העוגה כל-כך מענגת שזה חסר חשיבות. פורסים ומגישים עם כף שמנת מוקצפת [עפ טיפטיפת סוכר]
השניה, לעצב מהסדקים תמונה המצתאימה לאירוע, כמו למשל האימון הקרבי שאנחנו יצרנו
השלישית, למרוח בקרם לפני טעמכם ולהסתיר את הבושה.

Bon Apetit!!!

* העוגה לא מכילה קמח ולכן מתאימה לרגישים לגלוטן
לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה
‏השבוע חגגתי את יום הולדתו של בני ואפיתי את עוגת השוקולד המופלאה שלך. אין מילים, פשוט אי אפשר לעמוד בפניה... כך בניי קינחו איתה את ארוחת הבוקר הצהריים והערב. כך אני ניסיתי להסתיר את העוגה מפניי, אבל הבעיה הייתה שידעתי איפה החבאתי אותה וכל הזמן גנבתי ויישרתי ... תודה ! אימצתי. ‏איריס דגן ‏@ 26 דצמ 2013 21:41