עוגת הפרות הרכים

לפרות הקיץ הנפלאים חיי מדף קצרים, קצרים מדי. ביום שהם מגיעים הביתה מהירקן הם קשים ועסיסיים. רגע אחרי הכניסה למקרר מתחילה הידרדרות מתונה ומתמשכת במצבם. לרוב תוך יומיים שלושה הם יגיעו למצב רכות שבו בני הבית יתעלמו מהם במקרה הטוב או ינזפו ב"אחראית הקניות" בטענה ש"אין פרות בבית!". לאחרונה נמצאו שני מתכונים  מושלמים לניצול אופטימלי של כל השזיפים, ענבים, אפרסקים, תפוחים ואגסים הזנוחים. שילוב נדיר של פשטות-חיסכון וניצול מרבי של משאבים... הלוואי שהיינו מוצאים כאלו פתרונות למשברים גדולים יותר.

חיסכון בפרי אמרתי כבר?שלב ראשון זהה לשני המתכונים -
משמנים את התבנית, מפזרים סוכר חום. מרפדים בשפע חתיכות של אוסף פרות טריים או רכים. בוזקים שוב סוכר ויוצקים את הבלילה.

בלילה 1, פרווה [מורנל] -
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
ניתן להוסיף: קוקוס, אגוזים טחונים וכד'בתנור

הכנה:
מערבבים ויוצקים מעט הפרי. 

בלילה 2, חלבי [עידן] -
2 ביצים
1 כוס סוכר
75 גר' חמאה מומסת
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
   קורט מלחעוגה הפוכה

2 כפיות לימון

הכנה:

לערבב סוכר עם חמאה מומסת. 


להוסיף הביצים והלימון תוך עירוב נמרץ.


זה הזמן להוסיף את המוצרים היבשים, לערבב עד
הבלעה ולצקת על הפרות.





יצירתיות: * אפשר לחתוך עוד פרי למעלה ולבזוק זוכר חום * ניתן לפזר  למעלה אגוזים מרוסקים מעורבים עם סוכר * אם השתמשתן בתפוחי עץ או אגסים אפשר לערבב כף מרגרינה עם קינמון וסוכר חום ולפזר גושים מעל . * בכל המקרים אפשר לקשט באגוזי מלך. * למראה חגיגי יש לאפות על נייר אפיה ולהפוך העוגה כמו טארט טטין. * נחמד להגיש עם גלידה / קצפת / קרם פראש. תהנו...



























לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה