סלמון, תאנים ורוקפור

רגע לפני שהן תעלמנה, על מתיקותן היחודית והיכולת לתת גוון מיוחד לכל סלט קינוח ואפילו...

לא רק הטעם גם המראה משובבבלבב בצבעיואפילו לדג סלמון, נתחים קפואים קנויים מהסופר!                
ההרכב היה מצומצם ולכן -
-חבילת נתחי סלמון שהופשרו מבעוד מועד
- 5-7 תאנים בשלות אך מוצקות עדיין
-גבינת רוקפור
מלח, פלפל, אורגנו/Herb des Provance יבש
טימין [עדיף טרי], ושמן זית

רפדו את התבנית בדף נייר אפיה או אלומניום.
מירחו מעט שמן זית על הדף וסדרו את הדגים על 
צד העור וזרו עליהם בנדיבות מן התבלינים היבשים.

בינהם, הושיבו את התאנים שחרצתן
צלב בקודקודן. לתוך החריץ המוצלב דיחפו פיסת 
רוקפור ובנוסף פזרו גם על גבי הדג מעט רוקפור.
לא להגזים ברוקפור שכן הוא שתלטן באופיו.
על הכל פזרו גרגרי מלח גס+ פלפל טחון גס,
שמן זית [כולל לתוך התאנים] וכמה ענפי טימין מלמעלה. 

כסו בנייר אלומניום רפוי תוך יצירת מעין אוהל
[לא להצמיד לתכולת התבנית]מעל הכל. 
אפו כ-15 דק' בחום בינוני. כשתסירו את האלומניום תגלו אגם של נוזלים שהוגרו מהתאנים ומן הדג...
בעזרת כף איספו והשקו בהם את הדג. החזירו לעוד כ-5 דק' בחום גבוה, לאידוי עודפי הנוזלים והשחמה.

בתאבון!

לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה