מרק קרם "קצף ענני נוצה"

לא פעם אני מייצרת המצאות במטבח ממה שיש במקרר. לעיתים רחוקות התוצר שווה הפצה... הפעם, שווה גם שווה!

1 כרובית בינונית מפורקת לפרחיה
3 קישואים שמנמנים חתוכים גס
2 בטטות
6-8 שיני שום חתוכים גס
מעט שמן
2 כפות גדושות קמח 
כ-2 כוסות חלב



הכנה*:


    • בסיר רחב ועמוק להשחים קלות הירקות ובמיוחד השום. לא לשרוף. 

    • לזרות את הקמח, לערבב מהר ולצקת תוך ערבוב מים כדי גובה הירקות.

    • חשוב לא להגזים במים. לבשל עד לריכוך מלא.





לטחון במוט טחינה עד קבלת מרק חלק וקרמי מעין "קצף ענני חורף". להוסיף חלב בכמות המדללת מעט אבל לא הופכת אותו לנוזלי מדי. לקראת הגשה,לתבל במלח, ואגוז מוסקט מגורד. לחמם בזהירות תוך ערבוב עדין. אפשר ורצוי לגרד מעט פרמזן מעל המרק החם ומעט פלפל גרוס או זלף עדין של פסטו וכל קישוט אחר שעולה בדעתכם.


קצף ענני נוצה
לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה