לביבות חסרות משמעת

מזה כמה שנים אני מכינה לביבות בחנוכה. סופגניות לא מצליחות לי במיוחד אבל הלביבות, שאינן דומות לאלו שמלובבות ידנית, זוכות לתשואות והתלהבות גורפת. נדמה לי שהן שילוב של אוכל שאמי הייתה מכינה לנו בילדות והשראה משני הגננים, אבנר וגידי, שעבדו בגן הילדים של ריבי ברחוב אחד העם בתל-אביב.

יותם הלך ל"גן ריבי" ברחוב אחד העם בתל-אביב במבנה בהואהוס מקסים שעבר מאז גילגולים רבים ושיפוץ מאסיבי.  צוות הגן הונהג ע"י ריבי בלפר,  אישה וגננת יחודית שדיברה עם 30 ילדי הגן בגובה העינים ויצרה איתם המון מכלום. מלבדה היו גם אוסי שהביאה חום ואהבה ורכות אינסופית ושני גננים, אבנר וגידי, שהיו אחראים בין היתר על הכנת ארוחת הצהריים לילדי הגן. בכל פעם  שאחד הילדים היה עצוב היו מושיבים אותו על השיש לצידם או מקרבים שרפרף מגביה ונותנים לו לגרד קישואים. 
 
הילד שלי כבר בן 22 ואין לי מושג, לצערי, לאן התגלגלו הגננים המקסימים מ"גן ריבי" שהיו אז בשנות העשרים לחייהם. לכבודה ולכבודכם הכנתי לביבות! "לביבות חסרות משמעת".

במתכון הזה אין חשיבות רבה לכמויות וגם אם חסרים חלק מהמצרכים הן יוצאות ניפלאות.

המצרכים- תפ"א [4 בינוניים]
- בטטות [2 בינוניות], לקלוף ולגרר גרור גס
- קישואים [2-3 קטנים] לגרר דק, כך הם יהיו חלק מה"דבק"
- בצל מטוגן [קנוי]
הבלילה- להוסיף ביצים [3-4 לפי גודלן]
- להוסיף קמח הבהדרגה עד שהביצים והקמח יוצרים דבק ללביבות.

במהלך העבודה ניתן להוסיף עוד מעט קמח בגלל הגרת הנוזלים מהירקות, לשים לב לא לאבד את הדיוק בתיבול.

קצצו ירוקים [פטרולזליה, כוסברא, נענע, שמיר] בנדיבות. הסוד טמון בעיקר בנענע שבטיגון נותנת טעם מיוחד ללביבות.
ערבבו הייטב וטבלו במלח דק ומלח גס.

מחממים במחבת שטוחה שמן לא גבוה מדי לחום בינוני ומחליקים אליו מכף מרק ערימה מהבלילה שסחטנו כדי להצמיד ולהפתר מעודף הנוזלים. אם הלביבה מתפרקת סימן שהדבק [ביצים-קמח איננו מספיק]. להוציא לנייר סופג. כדאי לטעום אחד [רק אחת!] אחרי המחזור הראשון כדי לתקן טעמים.

אפשר להגיש בצד גם קערת שמנת חמוצה וכוס יין  או סיידר חם.

לביבות חסרות משמעת

טעים בחנוכה וסתם בערבי החורף.
לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה