איך קוראים ללחמניות שנראות כמו פיתה?

בתום שבוע פסח תשע"ג מצאה עידן חברתי מתכון מופלא באתר המתכונים המשובח מתכוניישן. דניה קראה להן הלחמניות הכי טובות. אנחנו אמנם שינינו מעט מהמקור וגילינו יצירתיות בתוספות אבל הבסיס הוא שנחשב ועליו פשוט נאמר "קסם!". נסו ותבינו על מה מדובר...

הבלילה לפני1 ק"ג קמח [מותר ורצוי לערבב קמחים]
1 כוס שעורה/ קווקר
2.5 כפות שמרים
6 כפות סוכר
2 כפות מלח
6 כוסות מים חמימים

מערבבים בקערה גדולה במיוחד, מכסים בצלחת או מגש וממתינים כשעה לזה -
אחרי התפחה
ההכנה איננה אורכת יותר מעשר דקות של ערבוב והמצרכים -להוציא אולי את הקווקר- בסיסיים למדי.

תהליך ההכנה לאפיה הוא השלב הכייפי במתכון הזה ויש בו חזרה לילדות והוא מצוין לפיתוח תחושות בכף היד...

מרטיבים את היד וחופנים מן התפיחה. מניחים על ניר אפיה שרוסס במעט שמן זית. התוספות ע"ג הבצק כפופים לדמיון הגסטרונומי שלנו: גרגרי מלח, שומשום, קצח, שמן זית, חמאה, רוזמרין, טבעות פלפל /פטריות שהוקפצו קלות, ומה לא? 

שמן זית, מלח גס ורוזמרין מהגינה
 

שומשום בהיר וכהה, קצח, מלח גס ונגיעת חמאה


זמן האפיה הנדרש נע בין 15-25 דקות. המאפים צריכים להיות קשים מבחוץ ורכים בתוכם... 
מעולה לשבת בבוקר 
נסו ותהנו.... 
לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה
‏זה מה שאכלתי אצלך לא? ממליצה בחום..טעימות לאללה.. ‏טל גבעון ‏@ 04 יול 2013 21:53