בתום שבוע פסח תשע"ג מצאה עידן חברתי מתכון מופלא באתר המתכונים המשובח מתכוניישן. דניה קראה להן הלחמניות הכי טובות. אנחנו אמנם שינינו מעט מהמקור וגילינו יצירתיות בתוספות אבל הבסיס הוא שנחשב ועליו פשוט נאמר "קסם!". נסו ותבינו על מה מדובר...
1 ק"ג קמח [מותר ורצוי לערבב קמחים]
1 כוס שעורה/ קווקר
2.5 כפות שמרים
1 כוס שעורה/ קווקר
2.5 כפות שמרים
6 כפות סוכר
2 כפות מלח
זמן האפיה הנדרש נע בין 15-25 דקות. המאפים צריכים להיות קשים מבחוץ ורכים בתוכם...
נסו ותהנו....
6 כוסות מים חמימים
מערבבים בקערה גדולה במיוחד, מכסים בצלחת או מגש וממתינים כשעה לזה -
מערבבים בקערה גדולה במיוחד, מכסים בצלחת או מגש וממתינים כשעה לזה -
ההכנה איננה אורכת יותר מעשר דקות של ערבוב והמצרכים -להוציא אולי את הקווקר- בסיסיים למדי.
תהליך ההכנה לאפיה הוא השלב הכייפי במתכון הזה ויש בו חזרה לילדות והוא מצוין לפיתוח תחושות בכף היד...
מרטיבים את היד וחופנים מן התפיחה. מניחים על ניר אפיה שרוסס במעט שמן זית. התוספות ע"ג הבצק כפופים לדמיון הגסטרונומי שלנו: גרגרי מלח, שומשום, קצח, שמן זית, חמאה, רוזמרין, טבעות פלפל /פטריות שהוקפצו קלות, ומה לא?
תהליך ההכנה לאפיה הוא השלב הכייפי במתכון הזה ויש בו חזרה לילדות והוא מצוין לפיתוח תחושות בכף היד...
מרטיבים את היד וחופנים מן התפיחה. מניחים על ניר אפיה שרוסס במעט שמן זית. התוספות ע"ג הבצק כפופים לדמיון הגסטרונומי שלנו: גרגרי מלח, שומשום, קצח, שמן זית, חמאה, רוזמרין, טבעות פלפל /פטריות שהוקפצו קלות, ומה לא?
זמן האפיה הנדרש נע בין 15-25 דקות. המאפים צריכים להיות קשים מבחוץ ורכים בתוכם...
נסו ותהנו....