פעם היה אהרוני. לפחות ככה זה היה מבחינתי: היו לי ספרי בישול אחרים אבל אף אחד מהם לא עמד בתחרות מול הצבעויות והפתינות של ספריו של ישראל אהרוני וצלם האוכל הנפלא, נלי שפר.
המתכון הזה אומץ מאהרוני ומעולם לא איכזב: פשוט, מהיר, מתאים לארוחות בשריות או חלביות, נותן שואו של אירוע יוקרתי, מתאים לקיץ ולחורף ובכלל...אגסים מבושלים ביין אדום יבש.
המתכון הזה אומץ מאהרוני ומעולם לא איכזב: פשוט, מהיר, מתאים לארוחות בשריות או חלביות, נותן שואו של אירוע יוקרתי, מתאים לקיץ ולחורף ובכלל...אגסים מבושלים ביין אדום יבש.
01. קולפנים אגסים בינוניים וקשים, חלקית או לחלוטין 02. מוסיפים קליפת לימון, מקל וניל חצוי לאורכו, יין כדי מסדרים במחבת עמוקה או כלי חסין אש עמוק כיסוי וסוכר ביחס של 1/3 סוס סוכר ל-1 כוס יין.
03. מביאים לרתיחה ומבשלים* על אש נמוכה תוך סיבוב 04. מגישים חם או קר בגביע יין שקופה עם רוטב היין.
האגסים מדי פעם, עד שהם מתרככים ונצבעים אדום. אפשר כמובן להוסיף קצפת או גלידת וניל.
* ניתן להמיר את הבישול על הגז באפייה בתנור בחום בינוני