עוגת תמרים

בראש השנה תשע"ג הבטחתי שני מתכונים וגיליתי שאחד נעלם. לקח זמן וחיפוש עד שניגלה המתכון בניחוח מוכר ממטבחה של השכנה... מסקנה: תמיד כדאי לחלק את מה שיש, בסופו של יום הכול חוזר.

מפה מתחיל הכל1/2 חבילת תמרים מגולענים*
      1 כפית סודה לשתיה
11/2 כוס סוכר
11/2 כוס מים רתוחים 

באצבעות, בוצעים את התמרים המעוכים לתוך קערה, אם הם נוקשים מדי ניתן לרככם כמה דק' במיקרו.
מוסיפים אב' הסודה והסוכר ויוצקים על הכול מים רותחים. מערבבים תוך מעיכת התמרים ופירוק חלקי שלהם במים. נשארים גושים וזה בסדר.
לפגוש גוש תמרים בעוגה זה ניפלא. אם פוגשים בזמן המעיכה חלקים קשים או חרצן יש להוציאם כמובן.
בהמשך להוסיף - 

    2 כוסות קמח תופח
    2 ביצים
1/2 כוס שמן
מערבבים דבר אחר דבר, בנמרצות, לתוך הבלילה. חשוב שלא ישארו גושי קמח, אלא רק חתיכות תמרים.

אני אופה בסיר הפלא הישן [מכוסה בתנור] אבל כל תבנית מתאימה, כולל תבניות אינגלישקייק מוארכות.
מפזרים שברי אגוזי מלך למעלה לקישוט וטעם.
אופים 20-35 דק' בחום בינוני. 

לראש הדף
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה