לראש השנה ולשאר חודשיה
הגילוי הנאות מחייב אותי לחשוף שלמרות אהבת הבישול והאירוח שלי, עוגות אינן בתחומי מומחיותי. יש בספר המתכונים שלי בערך 4-5 עוגות שמלוות אותי, רובן עוד מימי התיכון, כולן עוגות בחושות קלות מאוד להכנה ומאפשרות שפע גיוון ויצירתיות. לעוגות מתוחכמות יותר הכוללות עבודה ממושכת עם שמרים וחמאה או קרמים ושכבות יש לי את ארנה & ארנה חברותי.. אולי יום אחד תנדבנה הן מתכונים למדור. מתוך ה"מבחר" שלי התברר ששתי עוגות מתאימות בול לראש השנה ואת שתיהן אצרף לברכות החג שלי....בתאבון!
עוגת רסק תפוחי עץ של רותי
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר
2 ביצים
לערבב הכול במקסר או ידנית. להוסיף:
2 כוסות קמח [רגיל]
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
להמשיך בערבוב.
אפשרויות לתוספות בשלב זה:
אגוזי מלך, פיצפוצי שוקולד לאפיה, קוביות/שבבי תפוח עץ מקולף, ...
כאשר הבלילה כבר בתבנית ששומנה וקומחה מראש,
מפוררים עליה גבישים מהעיסה שכוללת-
2 כפות חמאה רכה
1 חופן קמח
1 חופן סוכר
1 חופן אגוזי מלך
קינמון
לאפות 20-30 דקות בחום בינוני של כ-200 מעלות.
הרשמה לאתר
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר
2 ביצים
לערבב הכול במקסר או ידנית. להוסיף:
2 כוסות קמח [רגיל]
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
להמשיך בערבוב.
אפשרויות לתוספות בשלב זה:
אגוזי מלך, פיצפוצי שוקולד לאפיה, קוביות/שבבי תפוח עץ מקולף, ...
כאשר הבלילה כבר בתבנית ששומנה וקומחה מראש,
מפוררים עליה גבישים מהעיסה שכוללת-
2 כפות חמאה רכה
1 חופן קמח
1 חופן סוכר
1 חופן אגוזי מלך
קינמון
לאפות 20-30 דקות בחום בינוני של כ-200 מעלות.
הרשמה לאתר