כמי שאוהבת צבעים, הרבה ומכל הגוונים, ניתוח פסיכולוגי של תכונות הצבעים והשימוש הרגשי שלהם בסמלילי חברות מוכרות, עורר בי צורך עז לבדוק את הגופים בהם אני מעורבת תחת המדדים המוצגים במדריך הצבעים הרגשי. המילה לוגו קיבלה תרגום לעברית כסמליל ואני מוצאת עצמי משתמשת בשתיהן לסירוגין. מאידך, מושג חדש יחסית שיש בו שימוש בכתבה באנגלית ובפוסט הוא אינפוגרפיקה, הדרך בה מוצג ניתוח הצבעים לא במלל מורכב אלא באופן גרפי פשוט. עוד הזדמנות להיזכר ולספר על פרויקטים היקרים לליבי והדרך בה נבחר הסמליל שלהם...קראו, ונסו גם אתם...
An infographic by the team at The Logo Company
שתי גרסאות ללוגו קהילת ניגון הלב. שני שילובי צבעים שלא הצלחנו לבחור בניהן ובמהלך השנים נוצלו לסירוגין בהתאם לזמן ולמקום. הלוגו עוצב ע"י אורלי יעקובוביץ מסטודיו אור על סמך איור של זוהר יולס והועמד להצבעה בין חברי הקהילה מול הצעה נוספת. במהלך השנים השדה החרוש נעלם מהסמליל והירוק קיבל גוון כהה ועמוק יותר. בתהליך העבודה על הסמליל, בחרנו בחום כצבעי אדמת העמק מחד וספרי ארון הספרים היהודי מאידך, התכלת ייצג את הרוחניות והירוק את הצמיחה וההתחדשות. לפי האינפוגרפיקה הכחול מסמל יציבות והירוק רוגע.
הלוגו של מקום גאה בעמק עוצב ע"י נטע סלע, חברת הקהילה וסטודנטית לעיצוב גרפי בבצלאל.
כמו NBC, גוגל ואי-ביי גם כאן צבעי הקשת מביעים, יותר מכל, את המגוון האנושי למענו קם המקום ואת הקבלה המלאה לכל אדם בכל צבע אנושי. השימוש בסגול לבית הכפרי ולעץ הברוש מביאה על פי האינפוגרפיקה יצירתיות ותבונת השיח.
לוגו סדנת קול גלגל, נוצר כאיור מקדים לכיתוב גרפיטי ע"י אלעד גרינברג כשהיה בכיתה ט'. מבחינת אלעד המילים המרוססות היו אמורות להיות צבעונית ממוסגרות בשחור תוך יצירת הצללה ותחושת תלת-מימד. אנחנו החלטנו לשמר את נגיעת היד של אלעד והמראה המיוחד של התנועה שיצר בכתב ורק "הבערנו" אש כתומה בגלגל. חיפשנו חום של להבה ולאו דווקא "אמון" "חברות" ו"עליזות" . לפי האינפוגרפיקה יתכן והיינו צריכות לתת לאש הלהבה להגיע לאדומים...
לא בקלות בחרתי את הלוגו שיש בפתח האתר idits. אני בטוחה שכל מי שיש להם אתר אינטרנט או יצרו דף שאמור להגדיר ולבדל אותה/ו מההצפה הוירלית , מכירים את ההתחבטות המייגעת בין האופציות המוגשות על ידי המעצבים הגרפיים. במקרה שלי אורלי יעקובוביץ מסטודיו אור יצרה עבורי את הלוגו. הצורה הוכתבה על ידי המבנה הריבועי של עמוד הפתיחה. תחושת מריחות הצבע במכחול מסמלת את אהבתי הגדולה לאמנות ואת הבחירה לא להישאר "בתוך הקווים". הבחירה בין צבעי הסמלילים השונים הייתה משימה נפרדת. בסופו של יום, כמו גם בתחילתו, אני כנראה אישה של חברויות, עליזות ואמון כמו גם התרגשות צעירות [יש יאמרו ילדותיות] והרבה חוצפה. נראה שבמקרה של idits התאמת הצבעים למסר ולאדם, כפי שהיא מופיע בניתוח האינפוגרפי, הייתה מדויקת ומייצגת. אבל... אולי היה טוב יותר לבחור באלו???