הכריכים של 'קפה אלונה'
למי שמחפש סנדוויץ מנצח!


שני ימי שישי בחודש, זאת התורנות שלי ב'קפה אלונה'. מטבעי אני שואפת לשים חותם [יעני, תחרותית] ובמתוקים המופלאים המגיעים לקפה אינני יכולה להתחרות, ולכן... 'הכריך של אלונה'. רק במשמרות בהם אני עובדת, ובכל פעם אחר, שונה ומפתיע!!!

"קפה אלונה", אלון הגליל * א-ה 08:00-13:00 * שישי 08:00-13:00 * ג, ה' גם 16:00-19:00 * שבת סגור 



באגף הלחם, לחמניות טריות 100% קמח לבן,  ממאפיית השלום בבית זרזיר שיצאו מהתנור דקות ספורות לפני הגעתי.
סלט 1, בצל, קישואים וזוקיני בקוביות קטנות שטוגנו/רוככו בשמן עד הזהבה. בסוף ההליך מוסיפים ביצה או שתיים ומקשקשים במזלג ליצירת איי ביצה בסלט. מטבלים במלח, פלפל וטימין [טעים בכל טמפרטורה ונשמר גם במקרר]
סלט 2. חתיכות לא גדולות של פלפל אדום מוארך שהוקפצו עד הזהבה בשמן זית. תוספת של הרבה שום ועגבניה אחת קצוצה [על קליפתה] לקראת סיום. מערבבים בתוספת מלח, פלפל ואורגנו יבש.
מתחת מרחתי בזיליקום שנקצץ ערב קודם ונעטף בשמן זית
ועוד נוספה חסה רומאית קצוצה למלאות הכריך ותחושת קריספיות.
בצד הוגשו חלקי שומר וטבעות גזר שעברו כבישה חלקית [ערב קודם] בלימון, מלח ומעט שמן.
24/1/2020 קררר וגשות בחוץ


ויקרא שמה ראפיתה!
- פיתה גדולה טריה מאוד, מחולקת לשתי טאסות, עיגולים, [אפשר לגזור במספריים מסביב ואז להפריד]
- ממרח מכדורי לבנה קשים שנמעכו ביחד עם בזיליקום ושמן זית
קונפי פלפלים ובצל ירוק- קונפי של פלפלים אדומים מוארכים  ביחד עם בלצ ירוק על כל חלקיו [בישול/טיגון בשמן של הירקות חתוכים]
- על צידה החלק של הפיתה [!!!] מורחים את הלבנה על כל המשטח, מפזרים מהקונפי רק בחצי התחתון ומגלגלים בזהירות לכיוון החלק הריק. מחזקים עם קיסם בכל צד ומכניסים לטוסטר אובן לדקותיים או עד שהשחים. חוצים ומגישים! 
- המטבל הורכב משמנת 9%, נענע וצלפים זערורים
6/12/19

- לחם זיתים מקפה 'נחמה וחצי' בפינת הבימה, ת"א
- ממרח נענע
- פריסות גבינה ערבית 16% מליחות עדינה
- פרוסות סלק מבושל
- רוקט
- עיטור קוביות תפוחי עץ מקורמלים 
8/11/19

- לחם תרומת 'קפה מרגוזה' ביפו 
- ממרח נענע
- רוקפור עדינה 
- פרוסת אגס  
- רוקט
- עיטור בלסמי מצומצם+גרעיני רימון
15/11/19

- מעין פיתות 
- צפתית נהדרת 'טלית'
- רוקט
- שמן זית
31/10
זאת ועוד...

עוד על הקפה:
- איך הכל התחיל?
- למה קפה הוא מהלך קהילתי?
- צילומים, רק צילומים
- לחצו למעבר לעמוד הבית של עדית
- למתכונים, לחצו על הקוביות האפרוריות למטה  
- לשמירת קשר וקבלת רשומות/פוסטים, כאן נרשמים
to top
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה
‏אפרת, בודאי! הקפה פתוח למי שרוצה. תרומה במזומן בלבד. מתוקים יש מלא... אני הכנסתי את הכריך כקונטרה למתוק. שימי לב לשעות הפתיחה... בשבת סגור. מוזמנת! ‏עדית שגב ‏@ 08 Dec 2019 13:42
‏מה לגבי מאפינס מתוק או מלוח בלוויית חליטת תה מצמחי האזור? בראוני מנחם לסוף השבוע? הקפה פתוח גם לתושבי חוץ עמק.? ‏אפרת ‏@ 08 Dec 2019 12:47