שומר, עגב' שרי וזיתים סוריים
רגע לפני שהחורף מגיע מתחילים לצוץ אצל הירקן פקעות שומר מדוגמות. קשות, חפות מפגמים, בעלות ארומה של אוזו ומרקם של תפוח עץ... נגיד :)
אמנם השומר בטריותו מרענן ומשמח, בטח כשמשלבים אותו עם מעט שמן והמון מיץ לימון, אבל אני באופן אישי הכי אוהבת אותו כשהוא מבושל עד זוב מיציו, קצת חרוך בתחתיתו משמן הזית שבמחבת. זה בעצם כל המתכון כולו-
- ראשי שומר פרוסים [אם יש עלעלים במרכז מוסיפים גם]
- מעט עגבניות שרי חצויות
- זיתים שחורים או סורים דפוקים
- שמן זית בנדיבות,מלח גס, פלפל וזרעוני אניס אם יש בבית
מכת חום ראשונית, ואחר כך מכסים את המחבת ומנמיכים את הלהבה. הירקות יגירו מיצים ויתבשלו בהם לאיטם. כשהשומרים רכים פותחים וממשיכים לבשל עד אידוי מלא של הנוזלים.
בהגשה, רצוי לתת עוד זילוף של שמן זית ולפזר חופן צלפים מומלחים או מוחמצים, אלו יתרמו למראה הים תיכוני ולטעם החמצמץ. אפשר להגיש חם, פושר או קר... השומר טעים כך או כך.
את הכל אפשר במקרה הזה להכין גם בתנור, ככה השומר והעגבניות מקבלים גם שיזוף עילי כמו בתצלום הזה -
לשמירת קשר וקבלת רשומות/פוסטים, הרשמו.
כאן נרשמים
- ראשי שומר פרוסים [אם יש עלעלים במרכז מוסיפים גם]
- מעט עגבניות שרי חצויות
- זיתים שחורים או סורים דפוקים
- שמן זית בנדיבות,מלח גס, פלפל וזרעוני אניס אם יש בבית
מכת חום ראשונית, ואחר כך מכסים את המחבת ומנמיכים את הלהבה. הירקות יגירו מיצים ויתבשלו בהם לאיטם. כשהשומרים רכים פותחים וממשיכים לבשל עד אידוי מלא של הנוזלים.
בהגשה, רצוי לתת עוד זילוף של שמן זית ולפזר חופן צלפים מומלחים או מוחמצים, אלו יתרמו למראה הים תיכוני ולטעם החמצמץ. אפשר להגיש חם, פושר או קר... השומר טעים כך או כך.
את הכל אפשר במקרה הזה להכין גם בתנור, ככה השומר והעגבניות מקבלים גם שיזוף עילי כמו בתצלום הזה -
לשמירת קשר וקבלת רשומות/פוסטים, הרשמו.
כאן נרשמים