אלה לקחה על עצמה להכין קינוח לאחת מהארוחות בחגי תשרי. מצאנו מתכון פשוט ומהיר, עצבנו אותו בגביעים למראה חגיגי במיוחד, צילמנו, הצטלמנו והכל היה מושלם עד ש....
טוב...האמת היא שרוב המגש שרד והמתיק לכולנו את הבטן והלב.
מצרכים:
1 שמנת מתוקה להקצפה + סוכר לפי הטעם
1 רימון מגורען
250 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה קרה
4-5 ביצים בחום החדר מופרדות חלמון/חלבון
100 גר' סוכר
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערת זכוכית במיקרוגל
או בסיר קטן ע"ג סיר עם מים רותחים על הגז.
מערבבים עד שנוצר מרקם אחיד ומבריק.
במקביל-
מקציפים את החלבונים בקערה עם קורט מלח ליצוב.
וגם-
מקציפים את ההחלמונים והסוכר לקצף אורירי ולבנבן.
אחרי שתערובת השוקולד&חמאה התקרר מעט,
מבליעים את החלבונים המוקצפים ואת החלמונים&סוכר המוקצפים.
התקבל מוס שוקולדי סמיך, מבריק וטעים.
מקציפים את השמנת עם סוכר לפי הטעם.
מסדרים בגביעי זכוכית או פלסטיק או בכל כלי הגשה
שקוף בשכבות. נזהרים מאוד שהגביעים לא יחליקו מהמגש.
"מתוק לי טעים לי!"