מתכון מנצח ורב שנים של חמותי קוקל'ה שגב. אתמול כשהכנו אלה ואני, עידן שעזרה לנו, שאלה את שחר "גדלת על זה?" ושחר חשב..חשב..וענה, "אני חושב שלא אבל כבר שנים רבות השוקולדים האלו איתנו!" ואני אומרת "אחרי שתכינו פעם אחת גם בביתכם הם יהיו למסורת, ולא רק בפסח".
מומלץ להכפיל לשלש ולרבע את הכמויות -
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' אגוזים שבורים וקלויים קלות בתנור [או טוסטר אובן]
50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
ממיסים את שני סוגי השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרו.
אם ממיסים במיקרוגל כדאי להתחיל עם המריר ולהוסיף את החלב שיש לו זמן התרככות קצר יותר.
בוחשים נמרצות את קוביות החמאה לתוך השוקולדים
ןמערבבים עם האגוזים.
עם כפית מניחים במנג'טים קטנים.
מכניסים למקרר או לפריזר ומקווים
שלא יתכלו לפני החג.
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' אגוזים שבורים וקלויים קלות בתנור [או טוסטר אובן]
50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
ממיסים את שני סוגי השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרו.
אם ממיסים במיקרוגל כדאי להתחיל עם המריר ולהוסיף את החלב שיש לו זמן התרככות קצר יותר.
בוחשים נמרצות את קוביות החמאה לתוך השוקולדים
ןמערבבים עם האגוזים.
עם כפית מניחים במנג'טים קטנים.
מכניסים למקרר או לפריזר ומקווים
שלא יתכלו לפני החג.