כבר הייתי בדרכי לרכב כשעיני צדה את ארגזי הקישואים שהגיעו מהמגדל, קישואים שנקטפו כשהפריחה עדיין מחוברת בקצותיהם. פרחים צהובים, יפיפיים, שאין להם דורש במחוזותינו. בקשתי וקיבלתי רשות לקטום את הפרחים היפים מהארגז, והכנתי פרחי קישוא ממולאים בהשראת השבוע בכרתים. מנה יפה, קלה ומפתיעה לשולחן ליל החג שלכן -
- כוס אורז מבושל
- בצל בינוני קצוץ ומטוגן קלות
- עגבניה בשלה קצוצה לקוביות קטנטנות
- אורגנו טרי קצוץ או פטרוזליה [לא חובה]
- שמן זית, מלח ופלפל
לערבב בקערה את חומרי המילוי ולתבל במלח ופלפל ומעט שמן זית. השמן יתן למילוי רכות וארומה.
1. בשלב הראשון יש להוציא בעדינות את האבקנים החבויים בעמקי פרח הקישוא. הדרך הטובה היא צביטה באצבעות. האתגר הוא כמה שפחות לפגוע בשלמות הפרח.
2. בשלב שני, בעדינות מרובה, יש למלא, במילוי המוכן, פרח אחר פרח - פרחי הקישוא נפתחים כמו גביע מוארך - ואז, לגלגל את קצות הפרח, בקווץ כמו קצה של עטיפת צלופן על סוכריה. להשכיב במחבת כשהצד המקופל כלפי תחתית המחבת. צורה זו שומרת שלא יפתח הקיפול והמילוי לא יזלוג החוצה. כדאי להניח את הממולאים בצפיפות אבל לא יותר משכבה אחת.
3. שלב שלישי, הבישול. מוסיפים מים כדי מחצית מגובה הממולאים, ומזליפים מעט מלח גס ושמן זית על כל הדבוקה. מכסים את המחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש רחבה בלהבה נמוכה. הבישול הוא קצר יחסית ויקבע על פי מראה הממולאים. כשהם נראים מבושלים, להסיר המכסה ולתת לנוזלים להתאדות לכדי רוטב.
4. שלב ההגשה - אפשר להפוך המחבת כולה על צלחת ואפשר להעביר בעדינות אחד אחד לצלחת הגשה מסביב למתבל. היוונים מגישים עם יוגורט "נקי". אנחנו אהבנו את החיבור לצזיקי שהוא יוגורט מתובל בהרבה שום ומעט מלפפונים מגורדים או עשבי תיבול ירוקים קצוצים. לשולחן ערב החג הבשרי ניתן להגיש את פרחי הקישוא הממולאים, סביב קערית טחינה בהירה ולימונית ולפזר גרעיני רימון מעל. אחלה נישנוש לקרניבורים ויופי של מנה לצמחונים!
09.2018
- בצל בינוני קצוץ ומטוגן קלות
- עגבניה בשלה קצוצה לקוביות קטנטנות
- אורגנו טרי קצוץ או פטרוזליה [לא חובה]
- שמן זית, מלח ופלפל
לערבב בקערה את חומרי המילוי ולתבל במלח ופלפל ומעט שמן זית. השמן יתן למילוי רכות וארומה.
1. בשלב הראשון יש להוציא בעדינות את האבקנים החבויים בעמקי פרח הקישוא. הדרך הטובה היא צביטה באצבעות. האתגר הוא כמה שפחות לפגוע בשלמות הפרח.
2. בשלב שני, בעדינות מרובה, יש למלא, במילוי המוכן, פרח אחר פרח - פרחי הקישוא נפתחים כמו גביע מוארך - ואז, לגלגל את קצות הפרח, בקווץ כמו קצה של עטיפת צלופן על סוכריה. להשכיב במחבת כשהצד המקופל כלפי תחתית המחבת. צורה זו שומרת שלא יפתח הקיפול והמילוי לא יזלוג החוצה. כדאי להניח את הממולאים בצפיפות אבל לא יותר משכבה אחת.
3. שלב שלישי, הבישול. מוסיפים מים כדי מחצית מגובה הממולאים, ומזליפים מעט מלח גס ושמן זית על כל הדבוקה. מכסים את המחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש רחבה בלהבה נמוכה. הבישול הוא קצר יחסית ויקבע על פי מראה הממולאים. כשהם נראים מבושלים, להסיר המכסה ולתת לנוזלים להתאדות לכדי רוטב.
4. שלב ההגשה - אפשר להפוך המחבת כולה על צלחת ואפשר להעביר בעדינות אחד אחד לצלחת הגשה מסביב למתבל. היוונים מגישים עם יוגורט "נקי". אנחנו אהבנו את החיבור לצזיקי שהוא יוגורט מתובל בהרבה שום ומעט מלפפונים מגורדים או עשבי תיבול ירוקים קצוצים. לשולחן ערב החג הבשרי ניתן להגיש את פרחי הקישוא הממולאים, סביב קערית טחינה בהירה ולימונית ולפזר גרעיני רימון מעל. אחלה נישנוש לקרניבורים ויופי של מנה לצמחונים!
09.2018