אני אוהבת ממולאים מכל הסוגים והמינים. אולי זה מתחיל באהבתי לאורז, גם כשהוא מבושל "גרגיר גרגיר" ובמיוחד כשהוא מזכיר לי את האורז הדביק בתיאלנד. הדבר הנפלא בממולאים הוא החיבור בין האורז לירק שלתוכו הוא נדחס עד פקע.
הפעם הלכתי על מנה צמחונית. כולם כבר עייפו מהחגים והבישולים הבשריים והיה צורך במנה מפולפלת.
לצורך העניין גויסה קדירת החרס שיצאה מתחת ידיה של שכנתי הקדרית תמר פלג. הקדירה נרכשה כששיפצנו את הבית וגרנו 4 נפשות בדירת חדר מקסימה עם טוסטר אובן. תקופת המגורים בדירונת היו ימי הזוהר של הקדירה שכיכבה כמעט בכל ארוחה. מאז השיבה הביתה היא נזנחה מעט אבל יש לומר לזכותה ובשבחה שאיננה נוטרת טינה וכל ארוחה שנכנסת לתוכה יוצאת כמעדן.
מה צריך?
7 פלפלים בשלל צבעים מרוקנים ומסודרים בעמידה בקדירה
את הפרח מסביב לכובעי הפלפלים קוצצים כדי לא לבזבז כלום
ועוד מוסיפים פלפל נוסף קצוץ ובצל קטן ומאדים יחד עד ריכוך
1 כוס אורז שבושל מראש
חופן חמוציות / צימוקים קטנטנים
במידה ויש בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב: 1 בצל גדול חתוך לשרוכים דקים
לצורך העניין גויסה קדירת החרס שיצאה מתחת ידיה של שכנתי הקדרית תמר פלג. הקדירה נרכשה כששיפצנו את הבית וגרנו 4 נפשות בדירת חדר מקסימה עם טוסטר אובן. תקופת המגורים בדירונת היו ימי הזוהר של הקדירה שכיכבה כמעט בכל ארוחה. מאז השיבה הביתה היא נזנחה מעט אבל יש לומר לזכותה ובשבחה שאיננה נוטרת טינה וכל ארוחה שנכנסת לתוכה יוצאת כמעדן.
מה צריך?
7 פלפלים בשלל צבעים מרוקנים ומסודרים בעמידה בקדירה
את הפרח מסביב לכובעי הפלפלים קוצצים כדי לא לבזבז כלום
ועוד מוסיפים פלפל נוסף קצוץ ובצל קטן ומאדים יחד עד ריכוך
1 כוס אורז שבושל מראש
חופן חמוציות / צימוקים קטנטנים
במידה ויש בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב: 1 בצל גדול חתוך לשרוכים דקים
ואז...
מערבבים את הירקות הקצוצים המאודים עם האורז והחמוציות מוסיפים גם את הירק הקצוץ. מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממלאים בנדיבות את הפלפלים.
מערבבים את הירקות הקצוצים המאודים עם האורז והחמוציות מוסיפים גם את הירק הקצוץ. מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממלאים בנדיבות את הפלפלים.
במחבת בה אודו הירקות הקצוצים, מאדים ומשחימים את פרוסות הבצל. מטבלים במלח ופלפל, אורגנו יבש או טמין ובערך כוס וחצי מי ברז.
את תערובת הבצלים והמים מפזרים על ומסביב לפלפלים.
מזלפים על הכל מעט שמן זית.
מכסים את הקדירה היטב במכסה או אם זו תבנית ברדיד אלומניום ומכניסים לאפייה* בחום מבינוני 180 מעלות לכשעה או יותר. הפלפלים צריכים להיות רכים [לדקור עם קיסם] וקצת מקווצ'צים ןבוהקים.
* ניתן כמובן לבשל על גז בלהבה נמוכה, לבדוק שלא חסרים נוזלים.
** טעים עד כשלושה ימים אחרי הבישול... בתאבון!
את תערובת הבצלים והמים מפזרים על ומסביב לפלפלים.
מזלפים על הכל מעט שמן זית.
מכסים את הקדירה היטב במכסה או אם זו תבנית ברדיד אלומניום ומכניסים לאפייה* בחום מבינוני 180 מעלות לכשעה או יותר. הפלפלים צריכים להיות רכים [לדקור עם קיסם] וקצת מקווצ'צים ןבוהקים.
* ניתן כמובן לבשל על גז בלהבה נמוכה, לבדוק שלא חסרים נוזלים.
** טעים עד כשלושה ימים אחרי הבישול... בתאבון!