לפרות הקיץ הנפלאים חיי מדף קצרים, קצרים מדי. ביום שהם מגיעים הביתה מהירקן הם קשים ועסיסיים. רגע אחרי הכניסה למקרר מתחילה הידרדרות מתונה ומתמשכת במצבם. לרוב תוך יומיים שלושה הם יגיעו למצב רכות שבו בני הבית יתעלמו מהם במקרה הטוב או ינזפו ב"אחראית הקניות" בטענה ש"אין פרות בבית!". לאחרונה נמצאו שני מתכונים מושלמים לניצול אופטימלי של כל השזיפים, ענבים, אפרסקים, תפוחים ואגסים הזנוחים. שילוב נדיר של פשטות-חיסכון וניצול מרבי של משאבים... הלוואי שהיינו מוצאים כאלו פתרונות למשברים גדולים יותר.
שלב ראשון זהה לשני המתכונים -
משמנים את התבנית, מפזרים סוכר חום. מרפדים בשפע חתיכות של אוסף פרות טריים או רכים. בוזקים שוב סוכר ויוצקים את הבלילה.
בלילה 1, פרווה -
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס קוקוס
הכנה:
מערבבים יוצקים מעל הפרי ואופים!
בלילה 2, חלבי -
2 ביצים
1 כוס סוכר
75 גר' חמאה מומסת
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
משמנים את התבנית, מפזרים סוכר חום. מרפדים בשפע חתיכות של אוסף פרות טריים או רכים. בוזקים שוב סוכר ויוצקים את הבלילה.
בלילה 1, פרווה -
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס קוקוס
הכנה:
מערבבים יוצקים מעל הפרי ואופים!
בלילה 2, חלבי -
2 ביצים
1 כוס סוכר
75 גר' חמאה מומסת
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפיות לימון
הכנה:
לערבב סוכר עם חמאה מומסת.
הכנה:
לערבב סוכר עם חמאה מומסת.
להוסיף הביצים והלימון תוך עירוב נמרץ.
ובגרסאת חורף, הפוך... הפרי למעלה -
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
חצי כוס אגוזים טחונים
1 תפוח עץ מגורר [לא חשוב איזה סוג]
הכנה:
מערבבים יוצקים מטביעים מלעלה פלחי תפוח או אגס קלופים
זורים עוד מעט שברי אגוזי מלך, קינמון וסוכר חום,
ואופים!
זה הזמן להוסיף את המוצרים היבשים, לערבב עד
הבלעה ולצקת על הפרות.
יצירתיות: * אפשר לחתוך עוד פרי למעלה ולבזוק זוכר חום * ניתן לפזר למעלה אגוזים מרוסקים מעורבים עם סוכר * אם השתמשתן בתפוחי עץ או אגסים אפשר לערבב כף מרגרינה עם קינמון וסוכר חום ולפזר גושים מעל . * בכל המקרים אפשר לקשט באגוזי מלך. * למראה חגיגי יש לאפות על נייר אפיה ולהפוך העוגה כמו טארט טטין. * נחמד להגיש עם גלידה / קצפת / קרם פראש. תהנו...
הבלעה ולצקת על הפרות.
יצירתיות: * אפשר לחתוך עוד פרי למעלה ולבזוק זוכר חום * ניתן לפזר למעלה אגוזים מרוסקים מעורבים עם סוכר * אם השתמשתן בתפוחי עץ או אגסים אפשר לערבב כף מרגרינה עם קינמון וסוכר חום ולפזר גושים מעל . * בכל המקרים אפשר לקשט באגוזי מלך. * למראה חגיגי יש לאפות על נייר אפיה ולהפוך העוגה כמו טארט טטין. * נחמד להגיש עם גלידה / קצפת / קרם פראש. תהנו...
ובגרסאת חורף, הפוך... הפרי למעלה -
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
חצי כוס אגוזים טחונים
1 תפוח עץ מגורר [לא חשוב איזה סוג]
הכנה:
מערבבים יוצקים מטביעים מלעלה פלחי תפוח או אגס קלופים
זורים עוד מעט שברי אגוזי מלך, קינמון וסוכר חום,
ואופים!