בהקדמה למתכון בספרו של איתמר דוידוב "רק אוכל טוב" הוא כתב: "נכון שאפשר לקנות אותן בחנות, אבל אי אפשר להשוות את הטעם..." למפגש "פריחה" שעסק בזהות ניסיתי לברר עם עצמי איזו מתיקות יוצרת אצלי טעם של מקום, של ישראליות. עוגיות החמאה, למרות שלא היו חלק מהילדות שלי, זכו להבחר. מצורף מתכון עם טוויסט אישי.
2 וקצת כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
קורט אבקת אפייה
200 גרם חמאה עדיף קרה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
גרד לימון אחד או
קליפות תפוז מסוכר קצוצות
3 כפות מים קרים
שמים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה במעבד מזון בעל להב פלדה ומפעילים לדקה.
חותכים למכל מעבד המזון קוביות חמאה קרה ומעבדים ליצירת פרורי בצק.
מוסיפים את החלמון, הוניל גרד לימון או קליפות התפוזים והמים ומערבבים קצרות עד שנוצר בצק אחיד, אוספים אותו בזהירות עם מעט קמח.
על משטח מקומח היטב מרדדים חלקים מן הבצק, קורצים צורות.
זהו הרגע לערב את הצעירים שבבית ביצירת העוגיות.
מניחים כל לב, כוכב או פרח, על נייר אפיה מקומח בתבנית שטוחה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמשחים מעט. כ-15 דקות.
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
קורט אבקת אפייה
200 גרם חמאה עדיף קרה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
גרד לימון אחד או
קליפות תפוז מסוכר קצוצות
3 כפות מים קרים
שמים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה במעבד מזון בעל להב פלדה ומפעילים לדקה.
חותכים למכל מעבד המזון קוביות חמאה קרה ומעבדים ליצירת פרורי בצק.
מוסיפים את החלמון, הוניל גרד לימון או קליפות התפוזים והמים ומערבבים קצרות עד שנוצר בצק אחיד, אוספים אותו בזהירות עם מעט קמח.
על משטח מקומח היטב מרדדים חלקים מן הבצק, קורצים צורות.
זהו הרגע לערב את הצעירים שבבית ביצירת העוגיות.
מניחים כל לב, כוכב או פרח, על נייר אפיה מקומח בתבנית שטוחה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמשחים מעט. כ-15 דקות.