סלט קר מאורז שחור

"הבאנו לך אורז שחור" הכריזה דועא מהסופר הזול באזור בבית זרזיר. "זוכרת? כשחזרת מצרפת אמרת שיש כזה..." הוסיפה בחיוך רחב. כזו היא דועה ג'ואמיס, מקסימה, וכאלה אחיה העובדים כולם בסופר המשפחתי שהקים אביהם ז"ל, בלי קשר למקצועות החופשיים שרכשו ולהשכלתם האקדמאית. אז רכשתי, פעם ועוד פעם.... אורז שחור!            לא אורז בר, אורז שחור אורגני ניפלא מאין כמותו!

האורז הזה טעים כשהוא חם עם פטריות או בשר טחון מוקפץ, אבל לאחרונה - משקפץ עלינו השרב - גילית שהוא מעולה גם בתור בסיס לסלט קר צבעוני, מזין ומפתיע. 

1. מבשלים את האורז מראש ומצננים במקרר
2. פלפלים אדומים וצהובים, גזר חתוך לקוביות קטנות, בצל אדום גם מקפיצים במחבת עד שהם מתקרמלים  
3. צנוברים או שברי שקדים מושחמים על המחבת אף הם [לא לשרןףףףף!]
4. צרור ירוקים קצוצים [ פטרוזיליה, נענע, כוסברא או שמיר]
5. עגבניות שרי קצוצות או בשר של עגבניית גבעול קשה [ללא המיץ]
6. קוצצים כרבע לימון על קליפתו ובשרו לקוביות קטנות

7. זורים על הכל מלח גס, פלפל טחון, שמן זית ומיץ לימון - מערבבים*
8. אפשר להוסיף קוביות גבינה קשה או גרד גס של גבינה מלוחה. מצננים במקרר עד ההגשה -
שלב 2










בתאבון

* חשוב לזכור שהאורז השחור צובע הכל ולכן עדיף להכין מראש אבל
לערבב רק רגע לפני ההגשה

to top
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה
‏אין סוף להמצאות שלך, תודה מותק על המתכון... קופצת לסופר הזול באזור ‏אורלי ‏@ 19 May 2018 10:57