עשיתי ניסוי ובישלתי אורז, אורז בר ונבטוטים במחבת רחבה ושטוחה תוך הוספה הדרגתית של נוזלים.
מן מחווה לריזוטו, שאף פעם לא עשיתי, יצא יאמי!
מן מחווה לריזוטו, שאף פעם לא עשיתי, יצא יאמי!
1. מטגנים בצל קצוץ במעט שמן זית.
מוסיפים את אורז הבר
ומקפיצים קלות.
2. יוצקים מים רותחים כדי כיסוי, מכסים ומבשלים כעשרים דקות.
3. מוסיפים אורז לבן , מלח גס ושוב מים רותחים כדי כיסוי ומבשלים עוד כעשרים דקות.
4. לבסוף מוסיפים קופסות נבטוטים ( היו לי בשלושה צבעים) מערבבים, ושוב מוסיפים מעט מים.
5. בודקים טעמים ומבשלים מכוסה עד ריכוך.
6. כשהתערובת מבושלת אבל עדין קשה מעט, מגבירים הלהבה ומביאים לאידוי מלא של נוזלי התבשיל.
7. ניתן להגיש עם כף טחינה גולמית
[לחובבי הטחינה...כמוני]
או זילוף של שמן זית או שמן שומשום.
4. לבסוף מוסיפים קופסות נבטוטים ( היו לי בשלושה צבעים) מערבבים, ושוב מוסיפים מעט מים.
5. בודקים טעמים ומבשלים מכוסה עד ריכוך.
6. כשהתערובת מבושלת אבל עדין קשה מעט, מגבירים הלהבה ומביאים לאידוי מלא של נוזלי התבשיל.
7. ניתן להגיש עם כף טחינה גולמית
[לחובבי הטחינה...כמוני]
או זילוף של שמן זית או שמן שומשום.