לתת כבוד לירקות

זה לא לערבב אותם יותר מדי,
ולא לערבב בהם יותר מדי
ולא לתבלן אותם... מדי

במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים חותכים שכבות שכבות של פלפלים: ירוק כהה, אדום, כתום וצהוב, עליהם ינוחו קישואים חתוכים גס, זוקיני אם יש וגם חציל קלוף וחתוך גס ועל הכל עגבניות בשמיניות. מרבדים מרבדים של ירקות שבינהם שיני שום שלמות וקלופות. מזלפים שמן זית בנדיבות שיהיה להם ניחוח גלילי, מכסים ומאדים על אש נמוכה.

כדי שלא ירדמו ולחילופין יחרכו, מנערים מדי פעם את המחבת המכוסה. כשכל הירקות התרככו מוסיפים כף-3 כפות רסק, מעט ממתיק/סוכר, מלח גס ופלפל וכן חופן של כוסברא טריה או אורגנו יבש [לא שניהם יחדיו]. מנערים בעדינות [לא לרסק את הירקות שהתעדנו] ומניחים פתוח שיתאדה. אם רוצים לצרף את התבשיל לערמה של קוסקוס מרוקני עדיף לשמור את מירב הנוזלים ולותר על האידוי. הירקות הופכים נמוחים, כל הטעמים שלהם מועצמים והתבשיל נשמר בקרור כשבוע ויכול להזלל חם, קר או פושר.
קוסקוס צימחוני
to top
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה