פשטידת עלים ירוקים רכה

אז ככה...
5-6 עלי מנגולד
1 חבילה עלי גרגר נחלים
עלי תרד שטופים
2-3 שיני שום קצוצות
חופן נדיב של פטרוזליה קצוצה
וחופן קטן של שמיר
וגם...

1 קוטג' 5%
2 ביצים
1/2 קופסא קטנה שמנת מתוקה 15%
כמה כפות קמח 'כרגיל, קמח רב תכליתי ללא גלוטן' תוצרת 'אשבל'

ירוקים

קוצצים את החלק הבהיר של עלי המנגולד לתוך מחבת משומנת בשמן זית ומתחילים בתהליך טיגון קל והזהבה [אש בינונית וערבוב תכוף]. אחרי כמה דקות מוסיפים גם את החלק הירוק + גרגר קצוץ +תרד. להשתדל לא לשרוף שלא נקבל מרירות. כשמתרככים הירוקים ה"ותיקים" מוסיפים כמה שיני שום קצוצות+ פטרוזליה ושמיר קצוצים. לקרר.

מערבבים בקערה את הביצים, השמנת לבישול וקופסאת קוטג'. אפשר ורצוי לשים גם חתיכות של גבינות נוספות אם יש... בולגרית, צאן וגם גבינה מגוררת...כאמור, אופציונאלי. מוסיפים את הירוקים שריככנו ומתחילים אט אט להוסיף את הקמח עד שהבלילה מסמיכה. כמות הקמח לא צוינה שכן היא מושפעת ומשתנה באינטראקציה עם הגבינות והירוקים המרוככים.

אופים בתנור בחום בינוני עד התיבשות והשחמה.
אפשר לאכול חם או פושר וניתן להכין מראש ולחמם שוב.
לתאבון!

to top
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה