מגוון
השילוב בין פרות הקיץ לגבינת עיזים בתנאי חום עושה קסם. המתיקות מתגברת, החמיצות מתעצמת, הגבינה נמסה ונחרכת והתוצר לא דומה למקור.
הקסם עובד עם פירות רבים [משמש, אפרסקים, שזיפים, תאנים] עם גבינות שונות [פרומעז, רוקפור] ואפילו, אל תגלו לחברה ממאסטר שף, עם פירות מקופסאת שימורים, אלו שמתחילים עם הפתיח "חצאי..."
על נייר אפיה מרוח בשמן זית לסדר -
- חצי פרי
- על הפרי הגבינה
- כמה עלים של טימין
- שמן זית, אפשר גם זילוף בלסמי
* לפעמים התוצר ייצוגי יותר, לפעמים פחות [תלוי במרקם הפרי], אם יודעים שהפרי חמוץ כדאי לפזר מעט סוכר חום על הפרי מתחית לגבינה. כך-או-כך התוצאה תמיד טעימה.
* וידוי קטן - לרוב אני עושה את במנה הזאת בטוסטר אובן. משהו במידות מתאים יותר והקרבה של מקור החום מקצרת מאוד את התהליך כך שהפרי לא מתרכך יתר על המידה.
לשמירת קשר וקבלת רשומות/פוסטים, הרשמו.
כאן נרשמים