מתכונים שווים – Activities
מתכונים לבוקר השנה החדשה - ברנץ של יום חג
ערב חג, כל ערב חג, מאופיין באכילת יתר עם דגש על גם..וגם..וגם. שלא יחסר. מכאן, שנשאלת השאלה מה להכין ליום שאחרי. או, בשביל זה התכנסנו ולהלן הצעותי הצנועות. חג שמח!!!
‪Read more ...‬
מתכונים לאוכלי בשר
מנות עקריות, קלות להכנה וטעימות, המבוססות לרוב על קשרים עם הקצב וזמן ההכנה.
‪Read more ...‬
הכריכים של 'קפה אלונה' - למי שמחפש סנדוויץ מנצח!
שני ימי שישי בחודש, זאת התורנות שלי ב'קפה אלונה'. מטבעי אני שואפת לשים חותם [יעני, תחרותית] ובמתוקים המופלאים המגיעים לקפה אינני יכולה להתחרות, ולכן... 'הכריך של אלונה'. רק במשמרות בהם אני עובדת, ובכל פעם אחר, שונה ומפתיע!!!

"קפה אלונה", אלון הגליל * א-ה 08:00-13:00 * שישי 08:00-13:00 * ג, ה' גם 16:00-19:00 * שבת סגור 
‪Read more ...‬
סלט הסתיו - איך לשלב שעועית ולא בחמין?
שעועית בחמין?! זה טעיםםם אבל כבד.
שעועית בסלט?! חלבון זמין ותוספת קלילה, ממש, המשדרגת את הסלט. 
תנסו -
‪Read more ...‬
שרי, כרוב ורימונים-סלטים של סתיו
בחודשים שאחרי החגים מגיעים לירקן רימונים אדומים גדולים, מלאים בגרעינים בוהקים. טעמם איננו כשל רימוני ראש השנה. טעמם מתוק מעט וחמצמץ הרבה. יש בי אהבה גדולה לרימונים האלו ואני משלבת אותם בכל מאכל במשך חדשי הסתיו. קחו למשל עגבניות שרי...
‪Read more ...‬
אוכל כמעשה אמנות
"פתחו מסעדת סושי חדשה, כאן, מעבר לפינה מהבית" היא אמרה, והוסיפה "חברים אמרו שחייבים לנסות אותם". אז הלכנו. שתי אמהות, נערה וילד עם קשר עמוק, חברות עמוקה לא פחות ורעב.
‪Read more ...‬
רוסטביף על מיטת ירקות שורש
נתח סינטה לרוסטביף, עבה [כדי שישאר ורוד בפנים] עם שכבת שומן מעל [לטובת ההגנה על הבשר והרוטב לירקות] במידה שלוקחת בחשבון את ההתכווצות של הנתח בתנור ומאפשרת לסועדים לבקש תוספת, זה פשוט יוצא מעולה!
‪Read more ...‬
עוף בטיבול יווני
זיכרון עז מנסיעה לפולופונז, עצירה בכפר קטן והליכה אחרי ריח מטמטם שהובילה לעמדת גריל עליה הוכנו עופות טבולים בטעם לימוני ובהמון אורגנו. מאז אני מנסה לשחזר.
‪Read more ...‬
פרי עם גבינה בתנור - מגוון
השילוב בין פרות הקיץ לגבינת עיזים בתנאי חום עושה קסם. המתיקות מתגברת, החמיצות מתעצמת, הגבינה נמסה ונחרכת והתוצר לא דומה למקור.
‪Read more ...‬
סלט לטבעונית - עדשים, קישואים ואפונים
כשהנערה מחליטה להיות טבעונית אני נשלחת למפגש מחודש עם מדף הקטניות שבמטבח. הפעם, ללא הנבטה וללא השקעה מוגזמת סלט עתיר חלבונים.
‪Read more ...‬