מתכונים שווים – Activities
מתכונים לבוקר השנה החדשה - ברנץ של יום חג
ערב חג, כל ערב חג, מאופיין באכילת יתר עם דגש על גם..וגם..וגם. שלא יחסר. מכאן, שנשאלת השאלה מה להכין ליום שאחרי. או, בשביל זה התכנסנו ולהלן הצעותי הצנועות. חג שמח!!!
‪Read more ...‬
מתכונים לאוכלי בשר
מנות עקריות, קלות להכנה וטעימות, המבוססות לרוב על קשרים עם הקצב וזמן ההכנה.
‪Read more ...‬
יפה מראה עיניים...
‪Read more ...‬
סלט גרגרי חומוס עם פירות סתיו
"קחי!" אמר ודחף לעברי קערת אלומניום בוהקת בתוכה נחו גרגרי חומוס "שלם" שחולצו משתי קופסאות שימורים. "נראה מה את יכולה לעשות עם זה?!" הקניט אותי אחרי שערב קודם רקחנו יחד בסיר לא מתאים אסופת ירקות מוקפצים. אז ככה ...
‪Read more ...‬
קישואים ממולאים בקינואה
לאחרונה התחילו מוכרים, אצל הירקן, מגש קלקר ועליו מסודרים קישואים קטנטנים שרוקנו מתוכנם ביד מיומנת. בפעם הראשונה שמלאתי כאלו נוכחתי שאין זה פשוט לדחוף לצרות רחמם גרגרי אורז. הפעם, בעצת רועי השף הצעיר, הלכתי על מילוי קינואה באפיה איטית בתנור, כדי לדמות בישול על פתליה.
יצא עדין ונמוח.
‪Read more ...‬
צלחת סתיו
הסתיו אמנם חלש בפירות אבל מביא איתו אחלה ירקות. על מגש אחד מככבים גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות כתומות, תפוחי אדמה קטנים צהובים, זוקיני ירוקים, פטריות שמפניון לבנבנות וחומות וטבעות בצל סגול שמפאת מחסור במקום נח על התפ"א. כשהירק טרי, יעני לא מהמרכולים שמאכסנים ארגזי ירקות שבועות רבים במקררים, הוא לא צריך הרבה כדי להיות יאמי. כל מה ששמתי פה זה ...
‪Read more ...‬
הכריכים של 'קפה אלונה' - למי שמחפש סנדוויץ מנצח!
שני ימי שישי בחודש, זאת התורנות שלי ב'קפה אלונה'. מטבעי אני שואפת לשים חותם [יעני, תחרותית] ובמתוקים המופלאים המגיעים לקפה אינני יכולה להתחרות, ולכן... 'הכריך של אלונה'. רק במשמרות בהם אני עובדת, ובכל פעם אחר, שונה ומפתיע!!!

"קפה אלונה", אלון הגליל * א-ה 08:00-13:00 * שישי 08:00-13:00 * ג, ה' גם 16:00-19:00 * שבת סגור 
‪Read more ...‬
סלט הסתיו - איך לשלב שעועית ולא בחמין?
שעועית בחמין?! זה טעיםםם אבל כבד.
שעועית בסלט?! חלבון זמין ותוספת קלילה, ממש, המשדרגת את הסלט. 
תנסו -
‪Read more ...‬
סלט הסתיו -שרי, גבינה ורימונים
בחודשים שאחרי החגים מגיעים לירקן רימונים אדומים גדולים, מלאים בגרעינים בוהקים. טעמם איננו כשל רימוני ראש השנה. טעמם מתוק מעט וחמצמץ הרבה. יש בי אהבה גדולה לרימונים האלו ואני משלבת אותם בכל מאכל במשך חדשי הסתיו. קחו למשל עגבניות שרי...
‪Read more ...‬
אוכל כמעשה אמנות
"פתחו מסעדת סושי חדשה, כאן, מעבר לפינה מהבית" היא אמרה, והוסיפה "חברים אמרו שחייבים לנסות אותם". אז הלכנו. שתי אמהות, נערה וילד עם קשר עמוק, חברות עמוקה לא פחות ורעב.
‪Read more ...‬