מתכונים לבוקר השנה החדשה
ברנץ של יום חג – Activities
פרי עם גבינה בתנור - מגוון
השילוב בין פרות הקיץ לגבינת עיזים בתנאי חום עושה קסם. המתיקות מתגברת, החמיצות מתעצמת, הגבינה נמסה ונחרכת והתוצר לא דומה למקור.
‪Read more ...‬
סלט לטבעונית - עדשים, קישואים ואפונים
כשהנערה מחליטה להיות טבעונית אני נשלחת למפגש מחודש עם מדף הקטניות שבמטבח. הפעם, ללא הנבטה וללא השקעה מוגזמת סלט עתיר חלבונים.
‪Read more ...‬
מחבת משומרת - שומר, עגב' שרי וזיתים סוריים
רגע לפני שהחורף מגיע מתחילים לצוץ אצל הירקן פקעות שומר מדוגמות. קשות, חפות מפגמים, בעלות ארומה של אוזו ומרקם של תפוח עץ... נגיד :)
‪Read more ...‬
אחת ביום, ארוחות בוקר
הם באו לחופשת מולדת ממרחקים, זוג צעיר עם שני בנים קטנים אך חסונים. נכנסו לגור ביחידה למטה כדי להיות קרובים להורים וחברי ילדות. שאלו אם ניתן להוסיף ארוחות בוקר. "בטח", עניתי ברוגע, נסמכת על הרבה הרבה "ארוחות חינם" לחברים ומשפחה... ועל הביקורת המרשימה שקיבלתי בפעם הראשונה והיחידה שהגשתי עד כה ארוחת בוקר ביחידת המגורים, וזה מה שכתב Rob, הראשון שהעז וזכה: 
Its seems like we are guinea pigs for Idit's breakfasts - being the first to get them! If so I would like to be experimented on again because without doubt the breakfasts were amazing - possibly the best I have had in any zimmer / airb&b scenario (and I've had a lot)! Idit - you should open up a coffee shop! Thank you for an amazing stay - it goes without saying that we highly, highly recommend staying at  Idit's place! 
‪Read more ...‬
פשטידת עלים ירוקים רכה
אז ככה...
5-6 עלי מנגולד
1 חבילה עלי גרגר נחלים
עלי תרד שטופים
2-3 שיני שום קצוצות
חופן נדיב של פטרוזליה קצוצה
וחופן קטן של שמיר
וגם...
‪Read more ...‬
טבולה מגוונת
לא פעם הזמנו טבולה במסעדות ערביות ומזרחיות. פטרוזיליה, בורגול ומיץ לימון. טעים, פשוט ומרענן. הבסיס נשאר ומעבר אליו השמיים הם הגבול. הפעם עם פלפלים טריים בשלושה צבעים.
‪Read more ...‬
עוגת תמרים
בראש השנה תשע"ג הבטחתי שני מתכונים וגיליתי שאחד נעלם. לקח זמן וחיפוש עד שניגלה המתכון בניחוח מוכר ממטבחה של השכנה... מסקנה: תמיד כדאי לחלק את מה שיש, בסופו של יום הכול חוזר.
‪Read more ...‬
בחושה - לראש השנה ולשאר חודשיה
הגילוי הנאות מחייב אותי לחשוף שלמרות אהבת הבישול והאירוח שלי, עוגות אינן בתחומי מומחיותי. יש בספר המתכונים שלי בערך 4-5 עוגות שמלוות אותי, רובן עוד מימי התיכון, כולן עוגות בחושות קלות מאוד להכנה ומאפשרות שפע גיוון ויצירתיות. לעוגות מתוחכמות יותר הכוללות עבודה ממושכת עם שמרים וחמאה או קרמים ושכבות יש לי את ארנה & ארנה חברותי.. אולי יום אחד תנדבנה הן מתכונים למדור.  מתוך ה"מבחר" שלי התברר ששתי עוגות מתאימות בול לראש השנה ואת שתיהן אצרף לברכות החג שלי....בתאבון!
‪Read more ...‬
במיה בעונתה
הכל התחיל בטעות: 
אספתי במיה טריה לשקית. 
במיה טריה ויפה היא עניין נדיר אפילו אצל הירקן שלי 
בכפר זרזיר, אז אספתי שקית נאה.
אחר כך הגיע הקול העצל שבי שאמר: "נו באמת, עדית, עכשיו להתעסק עם במיה??
למי יש זמן וראש בתוך כל ההכנות לטיפול האישי שבמיה דורשת??? "
‪Read more ...‬