עוף בטיבול יווני

זיכרון עז מנסיעה לפולופונז, עצירה בכפר קטן והליכה אחרי ריח מטמטם שהובילה לעמדת גריל עליה הוכנו עופות טבולים בטעם לימוני ובהמון אורגנו. מאז אני מנסה לשחזר.

יוון- עוף טרי שלם או עוף מפורק מרוב עצמותיו [כמו בתצלום]
- חצי לימון טרי קצוץ על קליפתו
- עגבניה בשלה קצוצה
- 1-2 כפות ממרח לימונים כבושים
- פיסת ג'ינג'ר קצוץ
- טימין ואורגנו יבשים
- בצלים קטנים או בצל חתוך גס
- זיתים סורים דפוקים
- עגבניות שרי צבעוניות [אופציונאלי]

שוטפים את העוף ומיבשים עם נייר מגבת. מכינים מן ממרח מהקצוצים בתוספת שמן זית, מלח ופלפל. מורחים את העוף היטב תוך החדרת הממרח בין העור לבשר העוף. אם בעוף שלם עסקינן מורחים גם בפנים או מטמינים בפנים לימונים שלמים שסימנו בהם חיתוך צלב או מילוי תערובת אורז [מבושל מראש] וירוקים. 

שוטחים על התבנית בתנוחת עובר ישן :) ומפזרים סביבו את הזיתים, הבצל ועגבניות השרי. מזליפים עוד שמן זית וזורים אורגנו יווני יבש, מלח ופלפל שחור טחון גס. מכניסים לתנור חם [200 מעלות לפחות] ואופים עד שהעוף מוכן ושזוף אבל נזהרים מייבוש יתר, בערך 45 דק'. במהלך האפיה מרטיבים מדי פעם את העוף בנוזלי הרוטב שניגרו. להגיש מייד עם סלט ירוקים רענן ליד.



זאת ועוד...

לשמירת קשר וקבלת רשומות/פוסטים, הרשמו. 
כאן נרשמים

to top
תגובות
שם:
כתובת מייל:
captcha
לשליחת טלגרמה